Inte kan väl flyktingar få arbeta?

Nu har Asylmottagningsutredningen överlämnats till migrationsminister Tobias Billström. Ett av förslagen är att asylsökare som väntar på beslut, och som kan och vill arbeta för sin försörjning, ska tillåtas göra det. De ska alltså undantas från kravet på arbetstillstånd, istället för att som idag tvingas till passivitet under de månader och ofta år som handläggningen pågår.

Ve och fasa, så kan vi ju inte ha det, att de tillåts göra rätt för sig. De kan ju tro att det här är ett land där man tillåts kavla upp skjortärmarna och ta ansvar för sitt eget liv. Då riskerar de ju att aldrig ta till sig den svenska kulturen.

4 thoughts on “Inte kan väl flyktingar få arbeta?

  1. Varför skall någon överhuvudtaget ha bidrag och tas om hand för att den kommer hit? Vill man ha bostad, hyr ett rum som inneboende. Vill man äta så gör något för att klara försörjningen. Så var det väl där man kom från.

    Om man registrerar sig som asylsökanden så kan man då få ett tillfälligt arbetstillstånd.

  2. När vi kom till Sverige, vi fick ingenting.
    Det var bara börja jobba med vad som helst. (Man behöver inte stanna kvar i Sverige , om man är inte nöjd, det var bara åka vidare.)
    Efter 6 månader man fick inskriva sig i förs.kassan och blev godkänt i samhällssystemet.

    Jag tycker att dåtida systemet var bättre .Vi blev inte snedtittade av de flesta i Sverige.
    Det var mycket lättade att smälta in och behålla sin identitet ändå.
    När det gäller språkfrågan. Då kan en språkkurs med viss ekonomisk stöd på fritid vara på plats.
    Ersättningen kan vara resultatberoende .
    Jag lärde mig svenska via arbetskompisar och vänner.
    Vi är flera äldre invandrare som tycker likadant

  3. poote: Om det nu är så dåligt med jobb är det väl toppen om några invandrare kan betala skatt och hjälpa till att finansiera de som inte kan hitta något.

    goran: Det är ju just att man ska arbeta för att klara försörjningen som behöver bli enklare. Idag kan man inte få tillfälligt arbetstillstånd under pågående asylprövning. Det är detta man nu funderar på att förändra. Fast varför det överhuvudtaget ska behövas arbetstillstånd är egentligen för mig ett mysterium, vill man komma hit och jobba vitt och betala skatt, så säger jag varsågod och tack!

    Markku: Jag kan bara hålla med dig.

Comments are closed.