Wednesday, August 14th, 2013...9:28 am

Fantastiska nyheter

Jump to Comments

Företagen flyr från amerikanska moln

Sedan avslöjandet om att NSA avlyssnar trafiken hos många större teknikföretag har tio procent av de icke-amerikanska företagen brutit sina kontrakt med molnföretagen, enligt en studie av branschorganet Cloud Security Alliance.

Cloud Security Alliance, en organisation med 48 000 medlemmar i USA, uppger även i sin studie att 56 procent av de icke-amerikanska företagen är tveksamma till att arbeta med amerikanska molnföretag, enligt Computer Sweden.

Även om den permanenta effekten blir hälften av detta på sikt, om Microsoft, Google osv. förlorar 5% av sin internationella kundgrupp, då kommer det bli rationellt att lägga väsentligt mer pengar på lobbying och fundraising.

Och politik handlar i slutändan bara om pengar (personliga maktambitioner kan locka folk till politiken, men endast pengar kan behålla dem där…). Så på sikt skulle detta kunna leda till att George W:ar och Obamor får det svårare i framtiden, och det är det enda som har en chans att vända utvecklingen.

Sen skulle jag bara önska att folk vore lite mindre naiva, och insåg att den enda skillnaden på amerikanska spaningsorganisationer och europeiska är budgeten; det finns ingenting som NSA gör som inte FRA skulle göra om de hade råd. Tänk på det nästa val ifall ni funderar på att lägga en röst på vår svenska Obama, Fredrik Reinfeldt…

Comments are closed.