Lena Mellin når en ny bottennivå

Det finns tydligen ingen gräns för nymoralism på Aftonbladet. Nu tycker man sig kunna bevisa, eller snarare insinuera, vilket är minst lika bra för Aftonbladet, att ett f.d. statsråd, idag helt utan några som helst offentliga uppgifter, har chattat på nätet. Rentutav, han har “SEXCHATTAT”! Ve och fasa!

Lena Mellin:

Littorins livvakter hade inte heller kunnat ingripa, inte ens om de visste att han sexchattade. Enligt polislagen ska brott som faller under allmänt åtal rapporteras. Men att sexchatta är inget brott.

Underförstått: Men det borde det så klart vara. Mellin får också in att det nog vore bäst ifall Säpo kan underkänna folkvalda politiker efter en kontroll i deras hemliga arkiv. Det vore ju underbart. Ifall att chatta på datingsiter skulle vara grund för ovalbarhet, så blir det inte många människor kvar. Och eftersom hemliga arkiv är just hemliga, så kan Säpo så klart underkänna vem som helst som de inte gillar. All offentlig makt i Sverige utgår från Generaldirektören.

Som en bisak så verkar man ha ägnat sig åt ganska omfattande datorintrång, hackande av olika mailadresser osv. för att få sitt scoop.

Ytterligare ett skäl till att det behövs mer anonymitet och säkerhet på nätet. Det är inte bara statsmakten man måste se upp för. Det är även den tredje statsmakten som tar sig vilka friheter som helst.