RIP PP

Piratpartiet har varit allvarligt skadskjutet sedan katastrof-riksdagsvalet i höst, eller snarare sedan strax innan valet när man högg partiledaren i ryggen vid första lilla motvind i barnporrsdebaklet. Skadskjuten, men inte helt död, det har i alla fall ryckt en aning i benen. Men frågan är om det inte är tvärslut idag.

Det största problemet i PP har, fantastiskt nog, inte varit resultatet i valet, utan en liten men enormt högljudd grupp människor inom partiet som med ofattbar energi (tänk om den energin nyttjats till något nyttigt istället?) gjort allting för att underminera alla som faktiskt var med om att bilda partiet eller föra det till europaparlamentet. Alla som deltagit på medlemsmötet vet precis hur fult det går till.

Detta har pågått länge, under hela upptakten till valet så har de varit enormt tongivande, men den senaste veckan har de verkligen börjat skörda offer. Först mobbades HAX ut, inte bara från en potentiell styrelseplats, utan till och med bort från partimedlemskapet. Nästa som föll var Anna Troberg, som försvinner från styrelsen (hur f-n det nu ska funka med en partiledare som inte är med i styrelsen…). Rick, som ensam ändrade den internationella upphovsrättsliga diskussionen när han politiserade piratrörelsen, försvinner från ledningen. Och idag tillkännagav Christian Engström, den enda personen som är viktigare för den svenska piratrörelsen än Rick, och som troligtvis får mer gjort på en vecka än hela den här gruppen av mobbare får under sin livstid, att han kastar in handduken och lämnar styrelsen.

Därmed är halshuggningen av PP fullständig. För min del, som varit med sedan veckor från början och röstat PP i alla val sedan dess, så betyder det att jag får leta en ny politisk hemvist; jag känner inget förtroende för de “ledare” som finns kvar och som kommer fylla tomrummet. Jag hoppas att något annat parti tar upp frågorna, för de har inte på något vis tappat i vikt, men jag misstänker att det dröjer i vart fall en mandatperiod till.

Nåväl, inget ont som inte för NÅGOT gott med sig; jag slipper i alla fall den månadslånga övning i självspäkning som vårmötet innebär…

One thought on “RIP PP

  1. Alltså, ingen av dessa förändringar innebär att någon slutar göra det de redan gör. Hax kommer fortsätta haxa, Rick fortsätta rolla och CE fortsätta vara en dundrande röst i parlamentet. De ledare som finns kvar är, på det stora hela, samma ledare som förut.

    Det blir så när samma människor sitter på många poster – avhopp från den ena posten leder inte till ett automagiskt avhopp från den andra. Även om vissa märkligheter uppstår av att folk sitter i både ledning och styrelse.

    Mycket väsen för ingenting? Månne.

Comments are closed.