Klåpare

Jaha, då har alltså sverige av allt att dömma råkat ut för sitt första terrordåd av modernt 2000-tals-snitt. Det var väl bara en tidsfråga… jaja, nu är det bara att gå vidare, och inte springa omkring som nackade hönor och göra terroristernas jobb åt dem (läs: som amerikanerna blivit världsmästare på…)

Lyckligtvis verkar det som den här tilltänkta självmordsbombaren är precis som den stora merparten av sådana här tilltänkta självmordsbombare, en komplett klåpare, en fullkomlig idiot som inte klarar av att göra någonting rätt. Seriöst, att bygga rörbomber är varenda tioåring som läst the Anarchists Cookbook kapabel till, men tydligen inte den här snubben. Han lyckades bara hjälpligt spränga sig själv. Inte direkt den typ av kille man behöver känna sig speciellt rädd för.

Inte för att man hade behövt vara speciellt rädd även om han mot förmodan hade råkat vara en av de få terroristerna med 80+ i IQ. För även om han lyckats spränga alla sina bomber mitt i julruschen, så kan det vara bra att komma ihåg att han inte hade varit farligare än vinterhalkan var igår. Och, vissa kvällstidningslöpsedlar till trots, vinterhalkan överlever vi utan att kollektivt pissa på oss.

En terrorists mål är att sprida terror. Det enda sätt de här gravt underbegåvade töntarna kan lyckas med någonting alls, är om massorna gör jobbet åt dem, genom att trissa upp stämningen tills alla är övertygade att de kommer dö närsomhelst. Så är inte fallet, och om vi hanterar det här efter hur pass farligt det är (dvs som att kliva in i bilen en vinterdag), så uppnår de nada.

Nu ska jag ut och julhandla. Tjingeling.