Liberaldemokraterna

En stor fråga efter PPs genomklappning i riksdagsvalet, är vad som kommer härnäst. Jag hoppas fortfarande att partiet kan resa sig som en Fenix, för frågorna kring immaterialrätt, rättssäkerhet och personlig frihet är otroligt viktiga. Men inför 2014 kanske det finns andra partier som också tar upp frågorna.

Liberala Partiet, KLP, har inte ännu landat i ett definitivt ställningstagande på den första frågan, men ser bra ut i de andra (kryddat med det som saknas i PP, en ekonomisk politik). Fast de kan nog ses som lite väl ideologiska, lite väl verklighetsfrånvända av många. Ett annat parti som håller på att startas upp är Liberaldemokratiska Partiet, spearheadat av Niklas Dougherty, som nog alla pirater känner till väl. Just nu söker man 1500 namnunderskrifter för att registrera partiet, och jag rekommenderar alla att ta en titt på det, skriva under om man tycker partiet behövs (även om man självklart inte kan committa sin röst redan nu) och hålla ögonen öppna de närmaste åren.

En kul (?) grej är att just namnet “Liberaldemokraterna” är populärt, även en utbrytargrupp ur Liberati söker starta ett parti under det namnet (vars politik jag inte hunnit titta på, men Alexander Bard är tydligen en av de drivande, och han har ju varit lite bakåtsträvande på immaterialrättssidan tidigare om man säger så). Så man får se efter just VILKET Liberaldemokraterna som blir Liberaldemokraterna, och om det andra alternativet kommer vidare under något annat namn…