Suck on that, alliansen

Igår blev jag utskälld i en timme ungefär eftersom mitt och andra piratpartisters röster (påstods) kostat alliansen en mandatmajoritet. Bortsett från att jag inte för en sekund ångrar mitt riksdagsval (även om jag så klart är nedslagen över valresultatet), så tror jag inte det stämmer. I vilket fall som helst är det nog omöjligt att göra troligt, givet att PPs väljare kommer från alla möjliga håll och hade påverkat alla möjliga partier på oförutsägbara vis om de hamnat någon annanstans.

Ett parti som däremot mycket möjligt kan ha haft den effekten, är pyttelilla (0,01%) men mycket tilltalande Liberala Partiet, där nog nära 100% av rösterna kom från allianspartierna, företrädelsevis det som fortfarande envisas med att ha ordet “liberal” i namnet.

I deras egna ord, “Vi kostade alliansen två mandat

Det står nu klart, efter gårdagens rösträkning, att Liberala partiet tog de nitton respektive sju röster som Folkpartiet och Alliansen hade behövt för att få sina två extra mandat i Göteborg respektive Värmland.

Liberala partiet (som går till val under namnet Klassiskt liberala partiet) ökar med 500% i Göteborg i årets val. De flesta av rösterna kommer från de liberala väljare som tröttnat på Alliansens oliberala politik, med exempel som fortsatt värnskatt, kassaregisterlagen, FRA-lagen, IPRED-lagen, PNR-avtalet samt förslag på nationell DNA-databas.

Lagar och förslag som dessa och många fler gör att liberaler omöjligen kan rösta på Alliansen och är anledningen till att väljarna valde det liberala alternativ som är Liberala partiet.

Jag hoppas innerligt att Reinfeldt, Björklund & co. , och framförallt deras medlemmar,  läser och begrundar dessa ord. Kostnaden för denna förda politik, är situationen vi har nu. Hoppas det smakade.