Puckon!

Fan vad less jag är på att försvara Sverigedemokraterna, men det verkar aldrig som det upphör behövas. Sällan har nog ett parti blivit utsatt för så mycket skit. Från mobbing till misshandel, från utstörda torgmöten till uteslutningar ur facket, från rivna röstsedlar till hackad hemsida. Det är så kollosalt jävla idiotiskt, av två skäl.

1) Ideologiskt: Det är extremt odemokratiskt. Alla har rätt till en åsikt, alla har rätt att samlas med andra av samma åsikt, och alla har rätt att försöka övertyga andra om åsikten. Det spelar ingen roll om du tycker åsikten är idiotisk. Att säga att man har rätt till en åsikt så länge det är en “godkänd” åsikt, det är inte demokrati. Den rätten har man även i t.ex. Nordkorea. Det är ofattbart att folk behöver få detta förklarat för sig. Alla som är mer än tre år gamla och inte fattar detta är ärkepuckon!

2) Pragmatiskt: Även om man inte skriver upp på grundläggande demokratiska principer, om man inte gillar SDs politik, varför kämpar man för att göra dem till martyer? Tror man verkligen att en enda SD-väljare ska säga “jag tänkte rösta på SD, men sen kom några batongkommunister och skingrade deras möte, så jag tror jag röstar på något helt annat parti istället”? Dels betyder det att SDs politik inte kan utsättas för normal genomlysning (allt som går fram är budskapet “mer av allt till alla (förutom blattar, så klart)”), men framförallt leder det till att folk som står och velar bestämmer sig rösta SD i protest. Det är nog till och med flera som inte alls delar deras politik, men som ändå röstar SD av rent avsky mot majoritetens beteende. Alla som är mer än två år och inte fattar detta är riksärkepuckon, och i väldigt hög grad ansvariga om de kommer in i riksdagen i morgon!