Lösningen på Sveriges ekonomiska problem

Plötsligt kom det till mig. Lösningen. Hur vi får det här landet på fötterna, rejält.

Jag har alltid tänkt att sverigedemokraterna har varit exceptionellt sinnesslöa. Ingen (förutom vissa politiker i andra partier som gör vad som helst förutom att ta en debatt som på något vis kan komma in på SD) ifrågasätter att det finns problem relaterat till flyktings- och invandringspolitiken. Det finns knasiga regler, bidrag som slår fel, oändlig byråkrati och strukturer i samhället som gör det jävligt svårt att göra rätt för sig (och ibland jävligt lätt att inte göra det). SD har dock aldrig varit intresserade av att diskutera dessa och komma med konstruktiva förslag på lösningar, för de har alltid haft en universallösning istället: Om man bara gör sig av med invandrarna så försvinner alla andra problem automatiskt.

Plötsligt inser jag hur rätt de har. De har bara inte gått långt nog. De har saknat helhetssyn. De har inte vågat tänka stort nog.

Om man stoppar all invandring rakt av, så sparar man bara, i bästa fall och om man räknar extremt frikostigt, 19 miljarder. 10,2 miljarder om man istället kollar statsbudgeten. Det är inte så mycket egentligen. Det är mindre än, till exempel, det årliga “Anskaffning av materiel och anläggningar” till det som finns kvar av försvaret (10,8 miljarder). Dessutom får vi problem med att pensionssystemet kollapsar ihop totalt ännu tidigare, när det blir ännu färre arbetsföra som försörjer pensionärerna.

Ja, pensionärerna… där finns det också problem, det är alla överens om. Alla partierna har sina egna lösningar för att pilla på något ute i kanten, bättra på här och där. Lite mindre skatt här, lite enklare att få hemtjänst där. Men ingen har en brilliant universallösning av SD-mått. Förrän nu, alltså, när jag kom på att man kan applicera precis samma lösning på pensionsproblemet. Om man bara gör sig av med pensionärerna, så försvinner alla andra problem automatiskt!

Därmed föreslår jag som följer, att vi omgående börjar skicka alla som är 55 år eller äldre utomlands, förslagsvis till Thailand (om de skickar hit sina bärplockare, kan vi skicka dit våra russin!). Det är en ren win-win, pensionärerna får ett trevligare klimat och vi andra slipper försörja dem. Lufthansa har redan en Airbus 380 som står på Arlanda, vi kan börja idag!

DÅ börjar vi snacka RIKTIGA pengar! Äldrepolitiken kan vi droppa, 2 miljarder. Men framförallt kostnaden för statliga pensioner, 42 miljarder. Och det skulle förvåna mig om man inte kan dra av åtminstone hälften av hälsovård, sjukvård och social omsorg utan gamlingarna, då har vi ytterligare 29 miljarder. Slutligen kan vi nog passa på att avskaffa Knugen, eftersom det mest bara är pensisar som gillar honom, och då sparar vi ytterligare 124 952 000 kr.

Allt som allt, 73 022 251 000 kr, varenda år! Vi blir stenrika! Lägre skatt för alla, högre bidrag till alla, och godispåsar till alla barnen!

One thought on “Lösningen på Sveriges ekonomiska problem

  1. Det här tycker jag låter som en helt briljant ide 😉
    Vem vill inte flytta till thailand som 55åring liksom 😉

Comments are closed.