Svotto

På ett individuellt plan är det lätt att känna sympati för Littorin. Men ser man på Moderaterna (och för den delen hela alliansen), så är det minst lika lätt att känna stor skadeglädje.

Det som inträffat är nämligen precis i linje med vad de anser rätt och riktigt. Ställd inför blotta anklagelsen om ett (i det här fallet preskriberat) brott, som kanske, kanske inte skett, så ska människan förgöras. Man ska sättas i vår tids skampåle (kvällstidningslöpen), man ska bli av med jobbet, vänner och familj (ytterst troligt att det här, oavsett om det är sant eller inte, leder till att han förlorar vårdnaden för sina barn). I vart fall om brottet är ett moralbrott mot staten, att två vuxna människor frivilligt har sex på ett sätt som staten inte godkänner. Inte lika kul när det händer en av deras egna, kanske?

Fast i slutänden ser man, som alltid, individen, inte kollektivet. Och då ser man bara en stackars, förstörd människa. Ett offer för den stat han nyss var en del av. Och en skam, inte för sig själv, utan för oss alla som tillåtit detta att ske.

2 thoughts on “Svotto

  1. Nu har det framkommit mer information. Som jag tolkar det ser det ut som om aftonbladets ansvarige utgivare Lena Melin blev förbannad för att han valde att avgå istället för att ställa upp på en utlovad privat intervju och drog igång ett korståg. Se nedanstående artikel från expressen som bevisar att Litorin via pressekreterare flera gånger dementerade anklagelsen:
    http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2064752/bandindspelning-bevisar-att-littorin-talade-sanning-om-dementin

    Här är svaret från Lena Melin:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7469851.ab

    Nu är det tydligen så att dementin kom via ombud och inte direkt från Littorin som är skälet till att de gick ut med publiceringen…

    Om man hade varit med i facebook så vore det nog läge att starta en “Bojkotta aftonbladet”-grupp.

  2. Det är fascinerande. Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger, så kommer folk tro på det. Aftonbladet skrev ju faktiskt själva, redan i första artikeln, att det dementerades; jag läste det själv. Att presskontakter i en krissituation går genom presssekreteraren är ju självklart.

    Men sen dess har Aftonbladet trummat in mantrat “Littorin dementerade aldrig, Littorin valde att avgå istället för att dementera” tills man tror på det. Jag trodde på det. Jag reagerade aldrig på att det var en lögn.

    Det har faktiskt tagit hela affären till en helt ny nivå av schaskighet… imponerande, för den var ganska låg redan innan…

Comments are closed.