4 thoughts on “Haraldur för president!

  1. Jag var en av de SD:are på plats och hade väldigt svårt att tro att det var ironi, flera människor vi pratade med instämde med Haldurs hyllning. Även flera självständighetspolitiker vi blev vänner med.
    I vilket fall så var färingarna ett väldigt nationalistisk folk, till skillnad från det oikofobiska Sverige.

    Ganska tramsigt att dra upp det här ett år efteråt. Vi gjorde en feltolkning av en text på främmande språk; skulle det göra oss till sämre politiker? Knappast.

  2. Tramsigt? Tja, kanske det. Jag tyckte det var roligt hursomhelst, hur en grupp människor är så måna om att hitta en motpol till det upplevda svenska självhatet, att de okritiskt hyllar en direkt satir av deras egna nationalism. Så jag sorterade det under Fun and Toys.
    Huruvida det gör dig till en “sämre” politiker, eller kanske snarare en mindre skärpt person, kan jag inte bedömma då jag inte själv sett talet. Det kanske var långt mer otydligt än vad det framstår i tidningarna. Sverigedemokraterna som parti, däremot, behöver bara sin politik, och inget annat, för att förtjäna hån.

  3. Läs Mattias Karlssons inlägg som krossar alla löjliga påståenden och insinuationer från Sydsvenskan:

    http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2009/05/07/klarlaggande_kring_faroisk_missuppfattni

    “Summa summarum så blir vi nu hånade i svenska medier för att vi inte genast förstod att ett nationalistiskt tal, hållet av en nationalistisk politiker, på ett språk vi inte behärskar, under ett nationalistiskt nationaldagsfirande i ett nationalistiskt land, egentligen var en antinationalistik satir.

    Beträffande det sistnämnda så kan jag rekommendera Orrenius att faktiskt besöka Färöarna och tala med människorna där på samma sätt som vi gjorde.”

Comments are closed.