i can haz epic fail?

Jaha, så idag skulle jag in till Piratpartiets lilla demonstration mot FRA (den stora nästa vecka är jag ju inte hemma för). Så jag åker in till Mariatorget i god tid så jag skulle hitta fram, och tittade omkring. Ingen hade kommit dit ännu, så jag vandrade runt lite och tittade och väntade.

Och väntade.

Och väntade.

Jag började bli galen efter ett tag. Ingenstanns såg jag någon annan som verkade vara där för demonstrationen, ingenstanns samlades folk i klungor, ingenstanns såg jag någon klädd i lila eller med flaggor eller plakat.

Efter en kvart ungefär så surfade jag in på PPs hemsida för att se om allting blivit inställt i sista sekund. Men nej, allt var som innan, det skulle vara kl 11.45 på Medborgarplatsen.

Medborgarplatsen.

Inte Mariatorget.

F-n! Jäkla sätt att ha två torg som börjar på M på söder… fram med mobilen, letar efter Medborgarplatsen, och lyckligtvis verkar det inte vara så långt bort, 500 meter ungefär. Så jag ger mig av och försöker hitta fram.

Och letar.

Och letar.

001-20091010-IMG_4665Det finns flera problem med detta. Det första förståss det faktum att jag inte kan hitta från sovrummet till köket vissa morgonar. Det andra att min mobil har hattig GPS-navigering som ena sekunden har för sig att jag är på ett ställe, andra sekunden att jag är 100 meter bort, och dessutom saknar turn-by-turn-navigering så jag fick bara försöka hitta mig fram på kartor. Och det sista att söder är skapat av misantroper, och anordnat så att det är omöjligt att hitta någonting överhuvudtaget, det är omöjligt att gå från punkt A till B, hur man än gör hamnar man på C eller D istället.

När jag kandiderar till posten som sveriges Bert Karlsson-diktator, så är ett av mina vallöften att jag ska jämna söder med marken, radera ut det fullkomligt. Det kommer bli som när man lirar SimCity och drar fram grävskoporna…

Men hursomhelst, jag sprang omkring som en galning i en dryg halvtimme, aldrig mer än 200 meter bort från medborgarplatsen enligt kartan men jag kunde inte för mitt liv hitta det.

002-20091010-IMG_4666 Till sist, efter en halvtimme som sagt, hittade jag äntligen fram och såg en mindre grupp människor samlade. Vilken lycka. Jag kom precis i sluttampen av Ricks tal, så jag hade egentligen missat allting, men jag kom i alla fall fram till sist.

Sen var det slut och folk bröt upp och jag fick på nytt försöka leta mig hemmåt…

Inte den mest meningsfulla demonstrationen alltså, för min egen del alltså…

One thought on “i can haz epic fail?

Comments are closed.